Welke spelregels worden er gehanteerd in de lokale zaalvoetbalcompetitie?

Alle spelregels welke door de KNVB zijn vastgesteld voor het zaalvoetbal worden door ons gehanteerd. Op enkele uitzondering na zoals terugspelen op de keeper mag bij de lokale competitie.

 

Kunnen we als team een warming up doen voor de wedstrijd?

Ja dat kan maar zonder bal. Maximaal 5 minuten voor het einde van vorige wedstrijd mag er worden warm gelopen achter de doelen. Let wel dit geld niet voor KNVB wedstrijden. 

 

Wedstrijdformulier invullen?

De teams zijn verplicht 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd het wedstrijdformulier te hebben ingevuld. Ook moeten dan de spelerspassen worden overhandigd aan de zaalwacht. Na de wedstrijd zal de stand worden ingevuld en zal deze moeten worden ondertekend door de scheidsrechter en teamleiders.

 

Kan ik een wedstrijd verplaatsen?

Als je als team op de geplande datum/tijd niet kan spelen kun je een wedstrijdwijziging aanvragen bij de wedstrijdsecretaris. Let er wel op dat je dit minimaal 3 weken van tevoren moet indienen. De wedstrijdsecretaris zal kijken naar de mogelijkheden om de wedstrijd te verplaatsen. Binnen een week mag je dan een reactie verwachten. Let wel dat een wedstrijd pas is verplaatst zodra deze definitief door  ASVD zaalvoetbal is vastgesteld.

 

Mag je als team spelers lenen?

Als je niet genoeg spelers hebt mag je spelers lenen. Een team mag maximaal 2 spelers lenen uit dezelfde poule of daaronder. Na deze aanvulling mag het betreffende team niet groter zijn dan 6 spelers inclusief keeper. Let er wel op dat je het gebruik van een gastspeler moet melden bij de tegenpartij en scheidsrechter. Ook moet dit op het wedstrijdformulier worden ingevuld met naam, lidnummer en team. Er mag per team in maximaal 4 wedstrijden per seizoen worden geleend.

 

Wat moet ik doen als een wedstrijd niet kan doorgaan?

Als een wedstrijd niet kan doorgaan zul je dit gelijk per mail moeten doorgeven aan onderstaande personen, alle e-mailadressen kun je als teamleider vinden in de Teamleiderslijst. Bij het correct afmelden van een wedstrijd krijg je alleen 3-0 verlies, lukt afmelden niet volgen er consequenties volgens het huishoudelijk reglement.

  1. Teamleiders tegenstander
  2. Wedstrijdsecretaris
  3. Scheidsrechters coordinator
  4. Teamleiders Zaalwacht
  5. Sporthal
  6. Sportcafé het Dok

 

Wat zijn de taken van de zaalwacht?

De zaalwacht dient als ondersteuning voor de scheidrechter, klik hier voor de Taken voor de zaalwacht zodat je weet wat er moet gebeuren.

 

Speler aanmelden, overschrijven of uitschrijven?

Om een speler bij een team aan te melden, overschrijven of uit te schrijven verwijs ik je naar onderstaande formulieren. Zodra er een speler is aangemeld of gewijzigd zal er een pasje worden gemaakt. Het pasje zal dan worden aangeleverd bij de teamleider. Let op: Zonder ASVD Pasje mag een speler niet spelen.

INSCHRIJFFORMULIER SPELER ASVD ZAALVOETBAL
SPELER OVERSCHRIJVEN NAAR ANDER ASVD TEAM
SPELER UITSCHRIJVEN ASVD ZAALVOETBAL
 

Kan je een team inschijven?

Ja. Een team dient zich echter wel voor 1 juni in te schrijven voor het nieuwe seizoen. Hiervoor kun je contact opnemen via ons contact formulier.